Catechese voor mensen met een verstandelijke beperking

De Raad van Kerken fungeert als klankbord voor de leiding van de interkerkelijke catechesegroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Eén keer per jaar wordt er verslag uitgebracht van de activiteiten van het afgelopen seizoen en vooruitgeblikt naar het komende seizoen. De laatste jaren is er vooral aandacht voor de integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de kerkelijke gemeenten. Gewoon meedoen waar dit mogelijk is, niet kijken naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden van de mensen. Tijdens het winterseizoen zijn er zo’n 10 tot 12 catechese-uurtjes op de woensdagavond van 19.15 - 20.15 uur in de Stryp bij de Ikker. De groep begint met het drinken van een kop koffie of thee en kletst ondertussen gezellig bij. Daarna wordt het openingslied gezongen en is er ruimte voor gebed. Centraal staat steeds een verhaal uit de bijbel en van daaruit wordt er naar heel  concrete raakvlakken gezocht met het eigen leven. Tot slot worden nog enkele liederen gezongen en afgesloten met een dankgebed. Meestal wordt er elk seizoen meegewerkt aan een kerkdienst in de Ikker.

De catecheseavonden staan onder leiding van Jaap en Tinie Cuperus, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

%MCEPASTEBIN%

Vacature Predikant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar advertentie

Link naar profielschets

Link naar beleidsplan

 

Vrolijke doopdienst in De Ikker op 17 november!

In de doopdienst van 17 november in De Ikker zijn er maar liefst 8 kinderen gedoopt! Alle ouders van harte gefeliciteerd! Het Jeugdcombo speelde en Baukje en Meya zongen. Het was een inspirerende, vrolijke dienst en ds. Henk-Jan de Groot was de voorganger!

 

Jaarthema 2019/2020 'Een goed verhaal'!

'Een goed verhaal' november 2019: 'Opdat we niet vergeten'

Lees meer...

'Tiid foar in bakje'! Elke woensdagmorgen in De Stryp!