Zondagavondgroep - Vernieuwen zonder vernielen

Steeds vaker wordt er gesproken over kerkvernieuwing. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat sommige mensen maar één ding willen: verandering. Anderen uit de gemeente willen het liefst maar één ding: dat alles hetzelfde blijft. Deze tegenstelling kan  spanning en discussie opleveren. We ervaren in ieder geval allemaal dat de kerk leegloopt en daar hebben we zorgen over.

Het afgelopen jaar zijn spontaan een aantal betrokken gemeenteleden bij elkaar geweest, op zondagavond, om te praten over dit onderwerp. Verschillende thema’s zijn besproken:

  • Vernieuwen zonder te vernielen
  • Onze kerk vervreemd van jongere generatie
  • Beleving in de eredienst
  • Ontmoeting
  • Er zijn remmende krachten in onze kerk

De uniforme kerk zoals wij die kennen, maakt plaats voor eenvoudige, flexibele en veelkleurige gemeenschappen. Op alle avonden was er veel discussie.

We waren het eens dat de huidige kerkvorm moet blijven bestaan maar wel onderdeel moet zijn van een veelkleuriger palet. Hierin zal ontmoeting en persoonlijk contact erg belangrijk worden.

Ook dit jaar praten we verder over kerkvernieuwing.

De bezoekers van deze avonden komen uit alle lagen van onze kerk: betrokken, passief, zoekende, nieuwsgierig, behulpzaam, teleurgesteld, twijfelend,  etc. etc..

Ben je nieuwsgierig of heb je behoefte om over (je) ideeën te praten dan ben je van harte welkom!  
Op de website zal vermeld worden wanneer de volgende bijeenkomst georganiseerd wordt. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen dat kunt u contact opnemen (per e-mail) met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .