De taakgroep ZWOE heeft als doelstelling het uitdragen van het evangelie en het bevorderen van gerechtigheid, zowel dichtbij als veraf. De afkorting ZWOE staat voor de terreinen waarop wij dit in praktijk willen brengen:

· Zending;

· Werelddiaconaat;

· Ontwikkelingssamenwerking;

· Evangelisatie;

De doelstelling proberen we op verschillende manieren in te vullen. Zo ondersteunen we projecten van christenen in de derde wereld, organiseren we speciale kerkdiensten, ondersteunen en promoten we acties van gemeenteleden en zamelen we op diverse manieren geld in voor activiteiten van Kerk in Actie.

Nieuws:

 • KINDEREN IN DE KNEL

  De ZWOE blijft ook de komende jaren de “Kinderen in de Knel”-projecten van Kerk in Actie steunen. Op de site van Kerk in Actie worden de diverse projecten nader toegelicht: 

  GHANA:

  Salamaty leefde als 10-jarig meisje op straat in Accra. Medewerkers van Agreds/Lifeline hebben haar 'gered' zoals ze het noemt. Ze leerde het kappersvak en runt nu haar eigen kapsalon in de regio waar ze vandaan kwam. Het is niet makkelijk. Daarom is ze blij met de begeleiding van Agreds. Ze is vastbesloten om er een succes van te maken, ook voor haar kinderen. Lees het verhaal van Salamaty.

  INDIA:

  kinderbeschermingscommissie houdt wijken vrij van kinderarbeid. Lees en deel het verhaal van Manunugalu.

  Sumathi leert kleding naaien en wil pas trouwen als ze 24 is. Lees het verhaal van Sumathi

  COLOMBIA:

  Jhon volgde een koksopleiding bij FPT. Lees het verhaal van kok Jhon

   OEGANDA:

  Straatkinderen die vanuit Kampala terugkeren naar Karamoja lopen tegen problemen aan. Door conflicten over land is het lastig een nieuw bestaan op te bouwen. Peter James van de Pinksterkerk in Oeganda bemiddelt bij het oplossen van dit soort conflicten. Lees hoe de Oegandese Pinksterkerk bemiddelt.

  Op de site van Kerk in Aktie leest u actuele informatie over de projecten van Kinderen in de Knel.

 • Naast dit centrale thema, ondersteunt de ZWOE ook nog de volgende projecten:

  Theologisch onderwijs in Zambia.
  De fam. Kroesbergen is inmiddels terug uit Zambia en onze ondersteuning is hiermee ook beëindigd. De blog die ze bijhouden over hun nieuwe activiteiten in Afrika kunt u hier nog steeds volgen.

  Eén van de door het echtpaar Kroesbergen opgeleide dominee’s, Tabitha Moyo, studeert momenteel in Groningen. Via haar heeft de taakgroep ZWOE een project ondersteund in het dorp Kamishisi in Zambia, waar de dorpsgemeenschap een kerk opbouwt.

  Project SHOMA
  Ondersteuning van SHOMA (project van fam. Niestijl in Tanzania). Dit project behelst het bouwen van een school voor weeskinderen. 

Contactpersonen:

Voorzitter: Wiebe Dijkstra, 463353
Secretaris: Henk Hoekstra, 461859

Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 4 november a.s. vindt onze jaarlijkse ZWOE dienst weer plaats. Deze is gepland om 9.30 uur in de Kruiskerk. In samenwerking met de jeugd wordt aandacht besteed aan het thema “De verloren zoon”. Voorganger is ds. Jaap Kraan.